نحوه صعود تیمهای ملی در قارههای مختلف به جام جهانی روسیه
رقابت انتخابی جام جهانی روسیه در قاره آسیا آغاز شده و یک سال پس از جام جهانی برزیل، تب فوتبال ملی بار دیگر همه جا را در بر گرفته است.
تیفوسی:
نحوه صعود تیمهای ملی در قارههای مختلف به جام جهانی روسیه
رقابت انتخابی جام جهانی روسیه در قاره آسیا آغاز شده و یک سال پس از جام جهانی برزیل، تب فوتبال ملی بار دیگر همه جا را در بر گرفته است.
به گزارش ایسنا، چیکوئیتو دوکارمو از تیمور شرقی این افتخار را داشت تا اولین گل رقابتهای انتخابی جام جهانی روسیه را در برد ۴ بر یک برابر مغولستان به ثمر برساند.
۳۱ کشور همراه روسیه در جام جهانی ۲۰۱۸ حاضر خواهند بود.
در زیر به بررسی رقابتهای انتخابی جام جهانی ۲۰۱۸ میپردازیم.
قاره اروپا (۱۳ سهمیه)
رقابتهای انتخابی جام جهانی روسیه در هفت گروه ۶ تیمی و دو گروه ۵ تیمی خواهد بود. تاکنون حضور روسیه از این قاره به دلیل میزبانی قطعی شده است. تیمهای صدرنشین هر گروه به طور مستقیم راهی جام جهانی خواهند شد و ۸ تیم برتر دوم نیز به صورت رفت و برگشت ۴ بازی برگزار میکنند تا ۱۲ سهمیه اروپا غیر از روسیه مشخص شود. برای تعیین بهترین تیم دوم نتیجه تیمهای دوم گروه با تیم قعرنشین حساب نمیشود. همچنین کشور جبلالطارق که در انتخابی یورو ۲۰۱۶ حضور دارد نمیتواند در رقابتهای انتخابی جام جهانی حضور داشته باشد چرا که هنوز عضویت دائم این کشور در اروپا به رسمیت شناخته نشده است. دادگاه (CAS) در حال حاضر در حال بررسی این موضوع است.
این رقابتها از سپتامبر ۲۰۱۶ آغاز میشود و تا نوامبر ۲۰۱۷ ادامه خواهد داشت.
آمریکای جنوبی (۴٫۵ سهمیه)
رقابتهای انتخابی جام جهانی در قاره آمریکای جنوبی تغییری نکرده است. تمام تیمهای این منطقه به صورت رفت و برگشت برابر هم به میدان خواهند رفت که در پایان ۴ تیم به طور مستقیم به جام جهانی صعود خواهند کرد و تیم پنجم این منطقه نیز باید در دیدار پلیآف برار نماینده قاره آسیا قرار گیرد و یک بازی رفت و برگشت انجام دهد.
آمریکای مرکزی (۳٫۵ سهمیه)
رقابتهای انتخابی جام جهانی در این قاره کمی پیچیدگی دارد و در ۵ مرحله انجام میشود که تیمهای بزرگ و مدعی مکزیک و آمریکا از مرحله ۴ وارد این مرحله خواهند شد. دو تیم مکزیک و آمریکا اغلب از این گروه به مرحله بعد راه مییابند و تیم سوم معمولا هندوراس یا جامائیکا است.
آفریقا (۵ سهمیه)
در آفریقا رقابتهای انتخابی جام جهانی با دوره قبل فرق کرده. امسال قرار است این رقابتها در ۳ مرحله و هر ۳ مرحله نیز به صورت رفت و برگشت باشد. در مرحله اول و دوم تعداد تیمها به ۲۰ تیم کاهش پیدا خواهند کرد.
پس این ۲۰ تیم در ۵ گروه چهار تیمی تقسیمبندی خواهند شد که از هر گروه تنها تیم سرگروه راهی جام جهانی میشود.
آسیا (۴٫۵ سهمیه)
رقابتهای انتخابی در قاره آسیا مانند سال ۲۰۱۴ است تنها با این تفاوت که مرحله نهایی آن حکم انتخابی جام ملتهای آسیا را نیز دارد که سال ۲۰۱۹ در کشور امارات برگزار خواهند شد.
دور اول: ۱۲ تیم آخر ردهبندی فیفا در قاره آسیا به صورت رفت و برگشت به مصاف هم رفتند که در نهایت ۶ تیم صعود کرده مشخص شدند (بوتان – کامبوج – چین تایپه – هند – تیمور شرقی و یمن)
دور دوم: شش تیم صعود کرده همراه ۳۴ تیم دیگر قاره آسیا در ۸ گروه پنج تیمی قرار گرفتند. این بازیها از ژوئن ۲۰۱۵ آغاز و تا مارس ۲۰۱۶ ادامه خواهد داشت. هشت تیم سرگروه و چهار تیم برتر دومها به مرحله بعد صعود میکنند.
دور سوم: دوازده تیم نهایی در ۲ گروه ۶ تیمی قرار میگیرند و از سپتامبر ۲۰۱۶ تا سپتامبر ۲۰۱۷ به مدت یک سال رقابت خواهند کرد. تیمهای اول و دوم هر گروه به طور مستقیم راهی جام جهانی میشود. تیمهای سوم این دو گروه نیز به صورت رفت و برگشت با هم دیدار خواهند کرد و برنده این بازی باید با تیم پنجم قاره آمریکای جنوبی برای حضور در جام جهانی رقابت کند.
اقیانوسیه (۰٫۵ سهمیه)
رقابتها در این قاره فشرده و به صورت رفت و برگشت به صورت لیگ خواهد بود که تیم برتر برای حضور در جام جهانی باید با نماینده چهارم آمریکای مرکزی دیدار کند.
انتهای پیام